Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste zege voor Nederlandse volleybalsters op EK

Geplaatst opvrijdag 23 augustus 2019 - 20:36

De Nederlandse volleybalsters hebben de eerste wedstrijd op het Europees Kampioenschap eenvoudig gewonnen.

In Boedapest werd Roemenië door Oranje, met Britt Bongaerts uit Beegden in de selectie, verslagen met 3-0.

'Lekker gespeeld'
Het was geen verrassing dat het Nederlands team een eenvoudige zege boekte en dat bleek ook uit de setstanden: 25-21, 25-18 en 25-9. Yvon Beliën (ex-Weert en oud-Peelpush-speelster) stond in de basis. Beliën nam de meeste punten voor haar rekening: 20. Gevolgd door Plak met 19 punten. "We hebben lekker gespeeld en zijn erg blij met deze goede start", zei Beliën, die had genoten van het publiek. "Er zijn hier veel Oranjefans en ik hoorde veel Nederlandse liedjes. Het is daarom leuk om hier te spelen."

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen