Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Eerste woningen in eco-houtbouw komen in Panningen

Geplaatst opwoensdag 1 juni 2016 - 16:07

Na de bouwvak krijgt Panningen de primeur: huizen volledig in ecologische houtbouw. Het is voor het eerst dat in Nederland woningen uit één houtbouwconstructie verrijzen.

In Duitsland en Oostenrijk wordt al jaren op deze manier huizen gebouwd.

Natuurlijk
De woningen zijn duurzaam, energiezuinig en gezond door het gebruik van uitsluitend natuurlijk materiaal. Woensdag is het startschot gegeven voor de sloop van de oude Fiatgarage aan de Beekstraat in Panningen. Na de sloop zal het terrein worden gemaakt zodat na de bouwvak kan worden gestart met de bouw van dertig wooneenheden.

Er komen vrijstaande huizen, geschakelde woningen en boven- en benedenwoningen. De verkoop van de woningen in het woonhof Domaine Belle Cour gaat 8 juni van start met een informatieavond.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Duurzame woning binnen een maand uit de grond gestampt
Verbouwing gemeentehuis Panningen ligt op schema
'Limburgse huizen zijn niet hittebestendig'
Zwembad straks verwarmd met restwarmte waterzuivering
Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank: doneer een voedselpakket online

Een voedselpakket online doneren? Dat kan!

Je doneert dan direct aan de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’. Met het geld van de donaties worden producten ingekocht en vervolgens verdeeld over de zes Voedselbanken in Limburg (Landgraaf, Roermond, Venray, Peel & Maas, Venlo en Weert).

Doneer hier
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

De afleveringen van het programma zijn te zien op zaterdagen vanaf 18.00 uur op L1.

Dit zijn de 5 talenten
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen