Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste winterse versterking: Fortuna huurt Mickaël Tirpan

Geplaatst opzondag 10 januari 2021 - 17:04

Fortuna Sittard heeft de selectie versterkt met de 27-jarige Mickaël Tirpan. De Belg, met Turkse roots, wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Kasimpasa.

Dat meldt de Sittardse eredivisionist op de clubsite.

Avontuur
De verdediger is de eerste winterse versterking voor de ploeg van Sjors Ultee. De Antwerpenaar stond steevast in de basis bij zijn Turkse broodheer, maar geeft aan blij te zijn met zijn nieuwe avontuur. "Het Nederlandse voetbal, een nieuwe uitdaging. Ik kijk er enorm naar uit", zegt hij. "Ik ben blij als ik maandag op het trainingsveld sta en mijn nieuwe ploeggenoten kan ontmoeten. We spelen in januari veel belangrijke wedstrijden, een mooie gelegenheid om meteen van waarde te zijn voor het team."

Lees ook: Fortuna Sittard schiet met scherp in Heerenveen

Buitenkansje
Technisch manager Sjoerd Ars noemt de komst van Tirpan een buitenkansje. "Mickaël is gehaald om de strijd aan te gaan voor de rechtsbackpositie, al kan hij ook op het middenveld uit de voeten. Het is een speler met een enorme winnaarsmentaliteit. We halen met Mickaël een ervaren versterking in huis, die er meteen zal staan", aldus Ars over de aanwinst.

Turkije
Voordat Tirpan in de winter van 2020 naar Kasimpasa verkaste, speelde hij in België. Zijn eerste stappen in het betaalde voetbal zette hij bij FCV Dender. Daarna verdedigde hij de clubkleuren van Royal Excel Moeskroen, KAS Eupen en Lokeren. De verdediger staat nog tot medio 2020 onder contract bij de Turkse ploeg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen