Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste Welkomwinkel voor azc's woensdag open in Roermond

Geplaatst opwoensdag 9 september 2015 - 5:28

De eerste Welkomwinkel voor vluchtelingen opent woensdagochtend in Roermond.

Het pand van het Rode Kruis aan de Molengriendweg zal de azc's in Baexem en Echt voorzien van spullen voor de bewoners.

Vrijwilligers
De Welkomwinkel in Roermond is geopend tijdens kantooruren en wordt bemand door vrijwilligers. Het is een van de vijf nu geopende grote Welkomwinkels in het land, die allemaal in panden van het Rode Kruis gehuisvest zijn. Er zijn ook plannen voor inzamelpunten in Venlo en Heerlen.

Distributie
In het grote pand naast de papierfabriek in Roermond heeft het Rode Kruis ruimte voor opslag. Teams van het Rode Kruis bezoeken de asielzoekerscentra in de regio om te bekijken wat ze daar het hardst nodig hebben, voordat ze de ingezamelde spullen verdelen.

Eerste spullen
De eerste zak met kleding is al binnen, zegt Jean Koken, voorzitter van de Roermondse afdeling van het Rode Kruis. Hij hoorde dinsdag pas dat hij de volgende dag een Welkomwinkel zou openen. Maar hij doet het graag. "Er is vooral behoefte aan toiletartikelen, speelgoed, winterkleding en fietsen", zegt Jean Koken.

Het Rode Kruis heeft trouwens ook graag geld als gift. Met geld kunnen precies de juiste hulpmiddelen worden aangeschaft die nodig zijn.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Forse uitbreiding voor asielzoekerscentrum in Baexem
Gemeente Leudal 'doet deur open' voor vluchtelingen
Noodwoningen voor 175 asielzoekers bij AZC Baexem
Zomercircus voor kinderen asielzoekerscentra
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen