Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste week steunactie Venlose horeca levert 50.000 euro op

Geplaatst opzaterdag 13 februari 2021 - 10:00

Een actie om de horeca in Venlo te steunen heeft binnen een week meer dan 50.000 euro opgeleverd.

Dat laten de initiatiefnemers weten aan Omroep Venlo.

Groot-Venlo
De actie werd een week geleden opgezet door vriendenclub 'De Gael Jeskes'. Omdat de groep uit Venlo, Tegelen, Blerick, Hout-Blerick en Steyl komt is de inzamelingsactie bedoeld voor alle horeca in groot-Venlo. De groep wil de horeca steunen omdat de cafés en restaurants gesloten zijn vanwege de coronacrisis. Gé Decker zegt tegen Omroep Venlo dat de horecaondernemers het water aan de lippen staat. "Met deze donaties kunnen we hen helpen om ook in 2022 weer een normale Vastelaovend te vieren." Ook mensen die geen Vastelaovend vieren mogen doneren. "We hebben allemaal baat bij een levendige horeca", zegt de vriendengroep.

Schenking
Mensen die willen doneren hebben twee opties. Er is een algemene schenking mogelijk. Het geld wat daarmee wordt opgehaald wordt verdeeld over de ongeveer honderd deelnemende bedrijven. Vijf procent van de opbrengst gaat ook naar de sportkantines. Een donateur kan ook beslissen om het geld specifiek aan één restaurant of café te schenken." Daarnaast is de actie uitgebreid met een dienstenverlening. Zo is er 500 euro gedoneerd voor een shirt van VVV-spits Georgios Giakoumakis. Ook is het mogelijk om de horeca te steunen door bijvoorbeeld een cabrio te huren voor een dag of het krijgen van gepersonaliseerde chocoladerepen.

Mooi gebaar
Bestuurslid Nicky van den Beuken van de Koninklijke Horeca Nederland noemt de actie een 'mooi gebaar'. "Het is de laatste tijd vooral negatief, en nu komt er weer een mooi initiatief." Veel horecazaken in de Venlose binnenstad zijn dichtgetimmerd uit angst voor rellen. Volgens Van den Beuken kan dat een blijvend beeld worden, als de horecazaken niet snel open mogen. "Er komen dan denk ik veel panden leeg te staan. De buffers zijn er namelijk behoorlijk doorheen. Er moet een snel een stip op de horizon komen", zegt Van den Beuken bij Omroep Venlo.

De komende week kan er nog gedoneerd worden voor de actie van de vriendengroep.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen