Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste vrouwelijke lijsttrekker voor partij Sittard-Geleen

Geplaatst opvrijdag 23 juli 2021 - 20:35

De grootste partij van Sittard-Geleen GOB krijgt voor het eerst een vrouwelijke lijsttrekker. De ledenvergadering van de lokale partij koos Yvonne Salvino als kopvrouw voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart volgend jaar.

Salvino is momenteel fractievoorzitter van GOB en zit sinds 2018 in de gemeenteraad.

Economie, leefbaarheid en hulp
In een reactie zegt ze supertrots te zijn dat ze lijsttrekker is geworden en dat fantastisch en geweldig te vinden. Inhoudelijk wil ze met GOB (blijven) inzetten op economie en leefbaarheid. "Want die hebben alles met elkaar te maken", aldus Salvino. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan helpen, is voor haar een speerpunt. "Zodat mensen weer mee kunnen gaan functioneren in de maatschappij."

Tweede op de kandidatenlijst van GOB staat wethouder Leon Geilen, derde is raadslid Marcel Claessens. De overige 47 kandidaten worden in oktober bekend gemaakt.

Verjonging
GOB stelt met de keuze voor het drietal het proces van verjonging en vernieuwing door te zetten waar de partij vier jaar geleden mee is begonnen.

Boegbeeld Meekels
Boegbeeld en wethouder Pieter Meekels van GOB heeft eerder al te kennen gegeven zich niet meer beschikbaar te stellen voor een nieuwe periode. Hij ambieert ook geen plaats op de kandidatenlijst meer.

Meekels is ruim 35 jaar - sinds 1986 - actief in de lokale politiek. Eerst in de nog zelfstandige gemeente Born, vanaf 2001 in de nieuwe fusiegemeente Sittard-Geleen. In totaal is hij 20 jaar wethouder, waarvan nog twee jaar in Born. Meekels was verder zes keer achter elkaar lijsttrekker voor GOB, waarvan vijf keer in de fusiegemeente. Momenteel is hij ook waarnemend voorzitter van GOB. Desgevraagd laat hij weten wel in te zijn voor het voorzitterschap als hij gestopt is als wethouder.

Tien zetels
GOB werd bij de verkiezingen van maart 2018 de grootste partij in Sittard-Geleen met 9 van de 37 zetels. Doordat raadslid Ivo Tillie zich in juli 2019 aansloot bij GOB, heeft de partij nu tien zetels in de raad. Tillie was een paar maanden eerder uit de SP gestapt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen