Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste voorstellingen Limburg Festival al uitverkocht

Geplaatst opwoensdag 17 juli 2019 - 17:23

Nog geen tien dagen na de start van de kaartverkoop zijn de eerste voorstellingen van het Limburg Festival al uitverkocht.

Het jaarlijkse Ommetje Opera in Weert is zes van de zes keer uitverkocht.

Tom Cruise
Voor de Theatrale Ontdekkingstocht Maasgouw, een vaartocht onder de noemer TOM Cruise, is geen kaartje meer te krijgen. Twee van de vier voorstellingen van Theaterbedrijf Nanna Tieman in Wessem zijn ook al volgeboekt.

Status ontgroeid
“Het laat zien dat we de status van straattheaterfestival zijn ontgroeid”, zegt festivaldirecteur Jan Klompen. "De focus ligt nu veel meer op bijzonder theater op bijzondere locaties." Zo is er een voorstelling in het AZC in Weert, zijn er danswandelingen in Roermond en Nederweert en zijn er theatrale fietstochten door Echt-Susteren, Roerdalen, Leudal en het Duitse Wassenberg.

175 voorstellingen
Het Limburg Festival is een vijfdaags evenement in Midden-Limburg. Van 7 tot en met 11 augustus brengen vijftig gezelschappen uit binnen- en buitenland in totaal 175 voorstellingen in Roermond, Leudal, Maasgouw, Weert, Nederweert en Echt-Susteren. Ook is er een productie in het Duitse Wassenberg te zien.

40.000 bezoekers
Gemiddeld bezoeken jaarlijks 40.000 toeschouwers het Limburg Festival. Het is het oudste zomertheaterfestival van Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen