Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste voorstellingen Limburg Festival al uitverkocht

Geplaatst opwoensdag 17 juli 2019 - 17:23

Nog geen tien dagen na de start van de kaartverkoop zijn de eerste voorstellingen van het Limburg Festival al uitverkocht.

Het jaarlijkse Ommetje Opera in Weert is zes van de zes keer uitverkocht.

Tom Cruise
Voor de Theatrale Ontdekkingstocht Maasgouw, een vaartocht onder de noemer TOM Cruise, is geen kaartje meer te krijgen. Twee van de vier voorstellingen van Theaterbedrijf Nanna Tieman in Wessem zijn ook al volgeboekt.

Status ontgroeid
“Het laat zien dat we de status van straattheaterfestival zijn ontgroeid”, zegt festivaldirecteur Jan Klompen. "De focus ligt nu veel meer op bijzonder theater op bijzondere locaties." Zo is er een voorstelling in het AZC in Weert, zijn er danswandelingen in Roermond en Nederweert en zijn er theatrale fietstochten door Echt-Susteren, Roerdalen, Leudal en het Duitse Wassenberg.

175 voorstellingen
Het Limburg Festival is een vijfdaags evenement in Midden-Limburg. Van 7 tot en met 11 augustus brengen vijftig gezelschappen uit binnen- en buitenland in totaal 175 voorstellingen in Roermond, Leudal, Maasgouw, Weert, Nederweert en Echt-Susteren. Ook is er een productie in het Duitse Wassenberg te zien.

40.000 bezoekers
Gemiddeld bezoeken jaarlijks 40.000 toeschouwers het Limburg Festival. Het is het oudste zomertheaterfestival van Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen