Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste vluchtelingen komen aan in Weert

Geplaatst opwoensdag 16 september 2015 - 0:26

De eerste vluchtelingen zijn dinsdagavond laat met bussen aangekomen in Weert.

De gemeenteraad ging eerder die avond akkoord met de opvang van maximaal duizend vluchtelingen op de voormalige Van Horne Kazerne. "We gaan voor die duizend en die vijf jaar en niet meer", liet burgemeester Jos Heijmans weten.

Lees ook: Raad Weert akkoord met komst maximaal 1000 vluchtelingen.

Ook Maastricht zet de deur open voor vluchtelingen. Het stadsbestuur is inmiddels op zoek naar een geschikte ruimte. Burgemeester Annemarie Penn-te Strake zei dinsdagavond in de gemeenteraad dat de stad duidelijk laat zien dat de stad wil helpen.

Nog ruimte in Limmel
Ze vroeg de partijen na te denken over 'Limmel' als optie voor extra opvang. In de voormalige gevangenis Overmaze worden op dit moment 600 asielzoekers opgevangen, maar volgens Penn-te Strake 'is daar nog ruimte'.

Activiteiten organiseren
Ook in Roermond stond het onderwerp op de agenda. De stad wil regiogemeenten met azc’s steunen door activiteiten voor vluchtelingen te organiseren. Ook wil de gemeente kijken of ze meer statushouders op kan vangen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Van Horne Kazerne Weert
Raad Weert akkoord met komst maximaal 1000 vluchtelingen
ANP
Burgemeester Weert sleept OM voor de rechter
ANP
Burgemeester niet vervolgd voor huisarrest asielzoekers
OM: noodbevel asielzoekers Weert ontoereikend
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen