Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste uitspraken in Valkenburgse zedenzaak

Geplaatst opdonderdag 23 juli 2015 - 8:55

De rechtbank doet donderdag uitspraak tegen twaalf klanten in de Valkenburgse zedenzaak.

In totaal worden 29 mannen verdacht van seks met de 16-jarige Kimberly, zoals ze op internet te boek stond. Ze had tegen betaling seks met tientallen mannen in hotels in Valkenburg.

Lees ook: Wie zijn de verdachten in de Valkenburgse zedenzaak?

Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen tot één jaar geëist. De advocaat van een groot aantal mannen vindt die eis veel te hoog en rekent op vrijspraak.

Vrijgesproken
Een 55-jarige man werd al vrijgesproken. Er is volgens de rechtbank onvoldoende bewijs. De man kreeg eerder dan de andere verdachten het vonnis te horen omdat zijn geestelijke toestand dermate zwak is.

Twee jaar cel
Loverboy Armin A. stond eerder al terecht, hij werd veroordeeld tot een celstraf van twee jaar. Hij is veroordeeld voor het aanzetten van de minderjarige Kimberly.

Lees hier alles over de Valkenburgse zedenzaak.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Weer vrijspraak in Valkenburgse zedenzaak
Twee klanten voor rechter in Valkenburgse zedenzaak
Jaar cel geëist tegen 'liegende' verdachte zedenzaak
Ouders eisen duizenden euro's in Valkenburgse zedenzaak
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen