Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste uitspraken in Valkenburgse zedenzaak

Geplaatst opdonderdag 23 juli 2015 - 8:55

De rechtbank doet donderdag uitspraak tegen twaalf klanten in de Valkenburgse zedenzaak.

In totaal worden 29 mannen verdacht van seks met de 16-jarige Kimberly, zoals ze op internet te boek stond. Ze had tegen betaling seks met tientallen mannen in hotels in Valkenburg.

Lees ook: Wie zijn de verdachten in de Valkenburgse zedenzaak?

Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen tot één jaar geëist. De advocaat van een groot aantal mannen vindt die eis veel te hoog en rekent op vrijspraak.

Vrijgesproken
Een 55-jarige man werd al vrijgesproken. Er is volgens de rechtbank onvoldoende bewijs. De man kreeg eerder dan de andere verdachten het vonnis te horen omdat zijn geestelijke toestand dermate zwak is.

Twee jaar cel
Loverboy Armin A. stond eerder al terecht, hij werd veroordeeld tot een celstraf van twee jaar. Hij is veroordeeld voor het aanzetten van de minderjarige Kimberly.

Lees hier alles over de Valkenburgse zedenzaak.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Weer vrijspraak in Valkenburgse zedenzaak
Twee klanten voor rechter in Valkenburgse zedenzaak
Jaar cel geëist tegen 'liegende' verdachte zedenzaak
Ouders eisen duizenden euro's in Valkenburgse zedenzaak
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen