Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste tropische zomerdag in aantocht

Geplaatst opdonderdag 4 juni 2015 - 10:45

De eerste tropische dag van het jaar komt eraan. Het koele en wisselvallige weer maakt vanaf donderdag plaats voor zomerse warmte. Vrijdag wordt het in Limburg zelfs tropisch warm met 31 tot 33 graden.

En daarmee kan het vrijdag in Limburg de eerste tropische dag van het jaar worden. Dat voorspelt Meteo Limburg.

Zomers warm
Ook donderdag is het de hele dag stralend zonnig weer. Er hangt hooguit wat sluierbewolking en er kunnen tijdelijk enkele stapelwolkjes ontstaan, die in de loop van de dag oplossen.

In de loop van de middag en in het begin van de avond stijgt het kwik naar zo'n 24 à 25 graden.

Lees ook: Flinke boete voor achterlaten hond in auto met warm weer

2014
Vorig jaar was het rond het eerste weekend van juni ook al zeer warm. Op zaterdag 7 juni steeg de temperatuur in Limburg destijds naar ruim 30 graden. Bezoekers van Pinkpop hadden toen geluk: het was de warmste dag uit de geschiedenis van het festival.

Weekend
De tropische warmte blijft niet lang hangen. Mogelijk ontstaat er vrijdag later op de avond lokaal al een onweersbui. Toch kan het zaterdag tijdens zonnige perioden nog bijna 25 graden worden.

Daarna zakt de temperatuur iets, naar hooguit ongeveer 21 graden, maar blijft het naar verwachting wel droog en vrij zonnig.

Lees hier het uitgebreide weerbericht.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Donderdag tropisch warm in Limburg: 31 graden
Onweersbuien met hagel en forse windstoten verwacht
Woensdag zomers warm: mogelijk 30 graden
Goed vooruitzicht: juni begint met zomerse temperaturen
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen