Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste tropische dag voor Zuid-Limburg

Geplaatst opdonderdag 23 juni 2016 - 14:11

Het KNMI-weerstation op de luchthaven in Beek heeft dit jaar de landelijke primeur: rond 13:30 uur was het daar precies 30 graden.

Het is de eerste keer in 2016 dat het tropisch warm (ofwel 30 graden of meer) is.

Eén tropische dag
De temperatuur loopt donderdagmiddag nog verder op tot zo'n 33 graden. Het zal broeierig warm worden en later in de middag en avond kunnen forse onweersbuien ontstaan. Het blijft bij één tropische dag, want vrijdag wordt het 'maar' 25 tot 27 graden. Ook dan is het nog steeds drukkend warm met kans op onweer.

Volgens Thijs Zeelen van Meteo Limburg is dit sinds de jaren negentig, toen de jaren opvallend warmer werden, vrij normaal. Vorig jaar was 5 juni de eerste tropische dag.

Meer weer? Bekijk hier de uitgebreide weersverwachting.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Weer Nacht Tropisch Zomer
Warme tropennacht is geen Limburgs record
Tropische temperaturen in aantocht
Onweersbuien met hagel en forse windstoten verwacht
Eerste tropische zomerdag in aantocht
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen