Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste training: wordt het gras groener bij Roda JC?

Geplaatst opmaandag 21 juni 2021 - 21:07

Bijna een maand na de uitschakeling in de play-offs om promotie naar de Eredivisie is Roda JC Kerkrade aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen.

Coach Jurgen Streppel begroette 20 spelers op het veld: dertien selectiespelers, vier jeugdspelers, twee proefspelers en Mitchel Keulen, die alleen zijn conditie op peil houdt bij de club waar hij gaat vertrekken.

Natuurgras
Roda JC speelt dit seizoen weer op natuurgras in plaats van kunstgras. De mat in het Parkstad Limburg Stadion wordt momenteel vervangen. Roda gaat vooral weer op de velden van Sportpark Kaalheide trainen. Die velden lagen er echter nog niet in optima forma bij, iets wat tot irritatie leidde bij onder meer Streppel.

Oefenduels
De Kerkradenaren zouden aankomende donderdag hun eerste oefenwedstrijd spelen, tegen Kerkrade-West, maar dat duel gaat vanwege de coronamaatregelen en bijbehorende beperkingen niet door. Vanaf volgende week is het wel de bedoeling dat de geel-zwarten vriendschappelijke wedstrijden gaan spelen.

Lees ook: Milts van Roda naar Armeniƫ, twee proefspelers in Kerkrade

Klaasen
De verwachting is dat Robert Klaasen dan ook weer speler van Roda JC is. De reserve-aanvoerder van het afgelopen seizoen is nu transfervrij, maar een akkoord over een nieuwe verbintenis is nabij. Technisch directeur Jeffrey van As verwacht dat Klaasen eind deze week of volgende week aansluit bij de selectie.

Doel
Over een doelstelling voor het nieuwe seizoen willen Van As en Streppel zich nog niet uitlaten. Dat hangt vooral af van de samenstelling van de selectie, hoewel duidelijk is dat Roda qua budget zo'n 25 procent heeft ingeleverd. De competitie begint voor Roda op 7 augustus met een uitduel tegen De Graafschap.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen