Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste training handballers Lions: blaren aan de vingers

Geplaatst opwoensdag 15 juli 2020 - 22:17

Tijdens de eerste training moesten de handballers van Lions vooral weer wennen aan de bal. Het was vier maanden geleden dat ze voor het laatst een zaaltraining hadden afgewerkt.

Het resultaat na een dik uur training was dan ook dat een gedeelte van de selectie blaren aan de vingers had. Eén voor één meldden de handballers zich bij verzorger Jerome Dohmen voor een stuk op maat geknipte tape. Dohmen voorzag dat tijdens de training al een beetje en legde meteen een vooraadje tape aan. “Het vel aan de vingertoppen is week. Daar hebben ze zeker een week of twee last van, maar daarna moet het over zijn", geeft de ervaren verzorger aan.

Conditie op peil
Terwijl hoofdtrainer Christopher Jauernik geduldig de oefenstof uitlegt, geeft assistent-trainer Lambert Schuurs aan dat hij in zijn hele carrière nog nooit zo'n lange periode zonder handbal heeft meegemaakt. Het is even wennen om weer in de zaal te spelen. Iedereen heeft zijn conditie op peil gehouden, maar vooral de typische handbalbewegingen hebben ze toch wel gemist.

Selectie niet compleet
De groep is niet helemaal compleet. Doelman Luuk Hoiting en hoekspeler Lino Janssen ontbreken wegens vakantie. Janssen is leerkracht en heeft nu schoolvakantie. Bij Hoiting was het tijdens de coronaperiode zo druk op het bedrijf dat hij nu pas van een vakantie kan genieten.

Operatie uitgesteld door corona
Martijn Kleijkers zit ondertussen met zijn arm in een mitella aan de zijkant op een bank. De talentvolle speler is drie weken geleden aan zijn schouder geopereerd. Hij had al langer last van pijn in zijn schouder, maar wilde pas na afloop van het seizoen onder het mes. De coronatijd leek hem wel een geschikt moment voor de ingreep. De onderzoeken en de operatie konden door de coronamaatregelen in het Sittardse ziekenhuis echter niet eerder plaatsvinden. Kleijkers verwacht over vier maanden weer volledig mee te kunnen trainen.

Nuno Carvalhais
Het managment van de Sittardse ploeg is lange tijd bezig geweest om Nuno Carvalhais als versterking aan de selectie toe te voegen. Mede door de onzekerheid door de coronacrisis durfde de club het financieel niet aan om de Portugese opbouwer vast te leggen. Voorlopig blijft Joao Ramos de enige Portugees in de selectie

Eerste oefenwedstrijd
Volgende week zaterdag spelen de handballers van Lions de eerste oefenwedstrijd. Tegenstander is TV Korschenbroich. De uit Duitsland afkomstige ploeg speelt in de competitie in de regionalliga Nordrhein.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen