Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste thuiszege voor Roda JC sinds 1 april

Geplaatst opzondag 8 september 2019 - 16:16

Roda JC heeft zijn eerste gewonnen wedstrijd van deze competitie te pakken. In de vijfde speelronde werd TOP Oss in Kerkrade met 2-1 verslagen.

Voor het eerst dit seizoen kwam Roda JC op voorsprong. Dat gebeurde al vroeg in de wedstrijd toen Richard Jensen het laatste knikje met zijn hoofd tegen de bal gaf. Uit een hoekschop kopte Daryl Werker op goal. De bal kwam bij de andere centrale verdediger en die kopte Roda in de derde minuut naar een 1-0 voorsprong.

Hersteld
Jensen (hersteld van een blessure) startte in de basis bij afwezigheid van Roshon van Eijma, die geselecteerd is voor het nationale elftal van Curaçao.

Roland Alberg
De beoogde eigenaar van Roda, Mauricio de la Vega zag vanaf de tribune dat de Kerkraadse ploeg tegenstander TOP vastzette. Dat resulteerde in een aantal mogelijkheden waarvan de beste voor Roland Alberg was. De aanvaller blesseerde zich bij zijn poging om te scoren, waarna Livio Milts Alberg kwam vervangen. In de 41ste minuut leverde een van de vele Kerkraadse aanvallen de 2-0 op. Een niet al te hard schot van Jordy Croux werd TOP-doelman te machtig. Ronald Koeman Jr. kreeg de bal niet onder controle, Iké Ugbo profiteerde en gaf het laatste tikje.

Tweede helft
Na rust eenzelfde spelbeeld. Oss kwam nauwelijks voor het Roda-doel. Invaller Milts miste de bal maar net bij een ingestudeerde hoekschop. Doelpuntenmaker Richard Jensen was nog niet in staat om een hele wedstrijd te spelen en werd na zo'n tien minuten in de 2e helft vervangen door Niels Verburgh. Na ruim een uur spelen meldde TOP zich dan eindelijk een keer voor het Roda-doel; Muyters redde. De gasten kwamen nu iets meer op de helft van Roda, dat nu loerde op de counter. Croux was gevaarlijk toen hij zijn tegenstander uitkapte en met rechts in de korte hoek schoot. Keeper Koeman reageerde attent. Coach Jean-Paul de Jong bracht zijn laatste wissel, Romario Rösch kwam de geblesseerd geraakte Nicky Souren vervangen.

Hutten
Het duel liep al op zijn eind toen een inzet van invaller en ex-Fortunees Lars Hutten werd gepakt en de Roda-doelman de tweede kans van de bezoekers onschadelijk maakte. In de extra tijd waren de rollen omgedraaid. Op een schot van Hutten in de lange hoek had doelman Muyters nu geen antwoord. In de 90+4 minuut werd het nog 2-1 maar boekte Roda JC de eerste thuiszege sinds 1 april van dit jaar.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen