Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste spoor naar afzender bombrieven

Geplaatst opzaterdag 15 februari 2020 - 8:30

De politie heeft een eerste spoor naar de verzender van bombrieven.

Dat meldt De Telegraaf zaterdag.

Kerkrade
Een van die bombrieven is woensdagochtend ontploft in de postkamer van print- en kantoorartikelenbedrijf Ricoh in Kerkrade.

Lees ook: Briefpakket ontploft in postkamer in Kerkrade

Zakje
Recherchechef Olivier Dutilh laat aan het landelijk dagblad weten dat de bombrieven zijn voorzien van een papieren zakje met daarop een aanzicht van de stad Delft. Dergelijke zakjes zijn te koop bij souvenirwinkels. Dutilh: "Wanneer iemand zonder duidelijke reden om meer van dit soort zakjes heeft gevraagd in een winkel of deze om onduidelijke reden in behoorlijke hoeveelheid bezit of heeft besteld, is dat voor ons interessant."

AZL
De in Kerkrade bezorgde bombrief was bestemd voor pensioenbeheerder AZL in Heerlen.

Lees ook: Bombrief Kerkrade was voor bedrijf in Heerlen

Bitcoins
Degene die de bombrieven verstuurt eist bitcoins. De afperser richt zich volgens De Telegraaf vooralsnog op tien bedrijven en niet op particulieren of burgers. Het gaat om banken, tankstations, makelaars, hotels en autobedrijven. Voorbeelden zijn ABN Amro en ING, autobedrijf Van Mossel in Rotterdam, het Okura-hotel in Amsterdam en een tankstation van Shell.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen