Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste sneeuwval in Limburg

Geplaatst opdinsdag 2 december 2014 - 20:32

De handschoenen en de sjaal konden al uit de kast, en ook de sneeuwschoenen kunnen langzaam van zolder worden gehaald. De eerste sneeuw is gevallen.

In het zuiden van de provincie begon het dinsdagavond rond 20:00 uur met sneeuwen. Later viel ook op andere plekken in Limburg natte sneeuw.

-2 graden
In de nacht van dinsdag op woensdag daalt de temperatuur tot onder het vriespunt. Er kan vooral in Zuid-Limburg soms motregen of motsneeuw vallen. Tijdens opklaringen wordt het -2 graden.

Verrassend
De wintermaand december is dit jaar verrassend koud begonnen na een zeer zachte herfst. Met een temperatuur overdag die niet veel hoger ligt dan drie graden voelt het waterig koud aan. De lage temperatuur houdt nog even. Woensdag komt het kwik niet boven de 1 graad uit.

Foto: Jos Hebben
Foto: Paul Lacroix
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Koude nachten in aantocht, temperaturen flink onder nul
Nieuwe sneeuw alweer onderweg
Kans op natte sneeuw in Zuid-Limburg
Opnieuw kans op sneeuw in Limburg
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen