Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste schaatssuccessen voor bondscoach Jan Coopmans

Geplaatst opdonderdag 7 februari 2019 - 20:08

Jan Coopmans heeft zijn eerste successen als bondscoach van de langeafstandsschaatsers binnen. De in Baarlo woonachtige Coopmans is sinds december aan de KNSB verbonden.

In Inzell wonnen zowel de mannen als de vrouwen goud op de teamsprint, een onderdeel dat voor het eerst op het programma bij de WK afstanden stond.

Seconde sneller
Janine Smit, Jutta Leerdam en Letitia de Jong realiseerden op de baan in Beieren de snelste tijd op dit spectaculaire onderdeel. Zij waren bijna een seconde sneller dan Canada, dat zilver behaalde.

Zuid-Korea
Het Nederlandse mannenteam begon als laatste aan dit onderdeel en moest de tijd van Zuid-Korea verbeteren. Ronald Mulder, Kjeld Nuis en Kai Verbij reden de drie ronden in 1 minuut en 19,05 seconden en waren daarmee 0,95 seconden sneller dan de Koreanen.

Relatief gevaarlijk
Bij de teamsprint schaatsen mannen of vrouwen in een vaste volgorde drie snelle ronden. Na elke ronde valt de voorste schaatser weg. De achterste blijft alleen over en zet na drie ronden de eindtijd neer. Omdat de schaatsers dicht bij elkaar zitten, is het niet alleen spectaculair, maar ook relatief gevaarlijk.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen