Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste rolstoelvriendelijke boomhut staat in Valkenburg

Geplaatst opvrijdag 30 september 2016 - 6:19

In Valkenburg wordt vrijdagochtend de eerste rolstoelvriendelijke boomhut van Nederland in gebruik genomen. Die is te vinden in de tuin van de Kindervallei en is bedoeld voor kinderen met een beperking.

Het geld voor de hut, 30.000 euro, werd in april bijeengebracht door luisteraars van het Radio 538-programma Evers Staat Op, dat toen het vijftienjarig bestaan vierde.

Rolstoelvriendelijk
De boomhut is een initiatief van het Ronald McDonald Kinderfonds. Dat de hut veel geld heeft gekost, komt door de lift en door de afmetingen: alles is geschikt gemaakt voor rolstoelen.

Droom komt uit
Voor de elfjarige Sayen, die zelf in een rolstoel zit, komt een droom uit: het is haar idee en zij mag de hut officieel in gebruik nemen. Edwin Evers en zijn crew maken hun radioshow vrijdagochtend in Valkenburg.

Lees het uitgebreide verhaal over de wens van Sayen (11).

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Holland Casino Valkenburg blundert met actie
Den Driesch Camping Valkenburg
Mogelijk meer camperplekken in Valkenburg
Plannen braakliggend Leeuw-terrein liggen ter inzage
Pretpark Valkenier gaat fors uitbreiden
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen