Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste patiënt met protonen bestraald in Maastricht

Geplaatst opvrijdag 8 februari 2019 - 12:11
In het nieuwe bestralingscentrum van de Maastro Clinic in Maastricht is voor het eerst een patiënt met protonenstraling behandeld.

Dat gebeurde donderdag, laat de kliniek weten.

Precies
Maastricht is een van de drie plekken in Nederland waar de nieuwe protonentherapie wordt toegepast. Delft en Groningen zijn de andere plaatsen. Met protonen kunnen tumoren veel preciezer bestraald worden dan met klassieke bestraling. Daardoor loopt het gezonde omliggende weefsel veel minder schade op.

Lees ook: Dit jaar nieuwe behandeling tegen kanker in Maastricht

Laser
Voor de therapie is een speciale cyclotron gebouwd, een veertig ton wegend gevaarte dat de straling opwekt. Die worden met behulp van een laser precies op de tumor gericht.

Maastro Clinic werkt met de behandelingen samen met het Maastrichts universitair medisch centrum.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen