Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste nieuwe pontje voor Noord-Limburg te water

Geplaatst opdonderdag 26 oktober 2017 - 17:07

De eerste van vier nieuwe veerponten in Noord-Limburg is donderdag te water gelaten.

Het eerste veer gaat varen tussen Grubbenvorst en Velden.

Volle vaart
De oeververbindingen Baarlo-Steyl, Lottum-Lomm en Broekhuizen-Arcen krijgen volgend jaar een nieuw pont. Ze vervangen de inmiddels 80 jaar oude pontjes die er nu varen. Het te water laten gebeurde vier jaar eerder dan gepland.

Foto: L1 / Patrick Dreuning

Groter
De oude ponten waren dringend aan vervanging toe. De nieuwe veerponten zijn groter dan de oude. Ook is er een aparte strook voor fietsers. Drie van de nieuwe veren worden 21 meter lang met plek voor 12 auto's. Het vierde pont is 25 meter lang, goed voor 15 auto's.

Foto: L1 / Patrick Dreuning

Miljoenen
De veerboten zijn gebouwd bij scheepswerf Tinnemans in Maasbracht dat de aanbesteding van de Noord-Limburgse gemeenten won. De vier Maasveren kosten in totaal zo'n 5 miljoen euro. Ze worden betaald door de gemeenten Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Beesel.

Foto: L1 / Patrick Dreuning
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen