Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste Nederlandse 'coronababy' geboren in Limburg

Geplaatst opdonderdag 19 maart 2020 - 17:42

Een Limburgse coronapatiënte is woensdagavond in het ziekenhuis bevallen van een gezonde baby.

Het was de eerste keer in heel Nederland dat een met corona besmette vrouw is bevallen. De bevalling is voor zover bekend goed verlopen. De vrouw ligt nu nog in het ziekenhuis en mag vrijdag naar huis.

Lees ook: Gynaecoloog over coronavirus: 'Weinig risico voor zwangeren'

Kraamhulp met beschermende kleding
De bevalling zelf en de periode erna zijn omgeven met extra veiligheidsmaatregelen voor het verplegend en verzorgend personeel. Ook de kraamhulp - die vanaf vrijdag bij de besmette vrouw thuis aan het werk gaat - moet beschermende kleding dragen.

Ingewikkeld
Volgens directeur Kirsten Geach van het Kraamcentrum Echt heeft dat nogal wat voeten in de aarde. "Er komt heel veel bij kijken. We moesten halsoverkop beschermende middelen gaan aanschaffen, en die zijn op dit moment natuurlijk heel schaars." Kraamcentrum Echt heeft nauw contact met de GGD en het RIVM over de situatie, omdat dit de eerste 'coronabevalling' van Nederland was.

Bescherming
Geach gaat de Limburgse coronapatiënte en haar (eerste) kindje zelf verzorgen. Daarbij moet ze zich nauwgezet houden aan allerlei voorschriften. Zo moet ze zich na aankomst direct gaan omkleden in een ruimte waar de besmette vrouw niet komt. Ze trekt dan een beschermend pak aan, zet een spatbril op en bindt een mondkapje voor. Als haar dienst erop zit, moet ze zich weer omkleden en eerst volledig ontsmetten voordat ze in haar auto naar huis rijdt.

Geen bezoek
De kersverse moeder mag vanwege haar besmetting voorlopig geen kraamvisite ontvangen. Ze moet eerst klachtenvrij zijn en daarna duurt het nog twee weken voordat de eerste bezoekers de pasgeborene mogen komen bewonderen.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen