Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste nederlaag volleybalsters in World Cup

Geplaatst opwoensdag 18 september 2019 - 9:22

De Nederlandse volleybalsters, met Britt Bongaerts uit Roermond, hebben bij het toernooi om de World Cup in Japan hun eerste nederlaag geleden.

Het team van de Verenigde Staten was in Hamamatsu in drie sets te sterk voor de Oranje-vrouwen: 25-23 25-18 25-19. Nederland was het prestigieuze toernooi begonnen met drie overwinningen met als uitschieter de 3-0 tegen Brazilië, de nummer 4 van de wereld.

Wereldranglijst
Nederland staat zevende op de wereldranglijst. Team USA, dat Nederland in Rio 2016 van olympisch brons afhield, is de nummer 3 van de wereld. Het verschil uitte zich in de cijfers en in de tijd die de Amerikaanse vrouwen nodig hadden om hun vierde zege te boeken. Na ruim een uur en een kwartier was het bij het eerste wedstrijdpunt gedaan.

Wisselen
Bondscoach Jamie Morrison had zijn basis van het duel met Brazilië intact gelaten en begon met Yvon Beliën, Maret Balkestein-Grothues, Lonneke Sloetjes, Anne Buijs, Britt Bongaerts, Nicole Koolhaas en libero Myrthe Schoot. Maar waar de coach maandag nog spaarzaam wisselde greep Morrison ditmaal regelmatig in. Na nipt verlies van de eerste set ging het in de tweede met onder meer Kirsten Knip op de positie van Schoot ook niet beter lopen. Jordan Larson, topscorer aan Amerikaanse kant met 16 punten, serveerde die set uit.

Lees ook: Volleybalsters stunten tegen Brazilië

Tussensprint
In de derde set ging het gelijk op tot 15-15, maar een tussensprint bracht de Amerikaanse vrouwen snel bij het eerste wedstrijdpunt. Bij 24-19 was het meteen raak. Buijs was bij Nederland de topschutter met 11 punten. Sloetjes kwam tot 10, waar ze maandag nog goed was voor liefst 25 punten.

Wereldkampioen
Donderdag volgt opnieuw een lastige klus. Dan is wereldkampioen Servië de tegenstander. Morrison gebruikt het toernooi in Japan vooral om de ploeg verder voor te bereiden op het olympisch kwalificatietoernooi in januari. Na twee gemiste mogelijkheden is dat de laatste kans om deelname in Tokio 2020 af te dwingen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen