Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste nachtvorst sinds zomer gemeten in Limburg

Geplaatst opwoensdag 18 september 2019 - 7:00

In de nacht van dinsdag op woensdag is voor het eerst na de zomer nachtvorst waargenomen.

Op het KNMI-weerstation bij Maastricht Aachen Airport was het rond 6:00 uur -0,4 graden aan de grond, meldt Meteo Limburg.

Normaal
Volgens het weerbureau Weeronline is het heel normaal dat de eerste nachtvorst zich rond deze tijd aandient. Gemiddeld duikt het kwik op 12 september aan de grond onder de nul. Tussen 20 juli en 21 augustus heeft het nog nooit op een officieel meetpunt in Nederland gevroren. De laatste keer dit jaar dat het aan de grond vroor, was op 10 juli.

Onder het vriespunt
Ook elders in het land doken de temperaturen onder het vriespunt. Op de weerstations Eindhoven en Gilze-Rijen daalde de temperatuur op 10 centimeter hoogte naar -0,4 graden.

Komende nachten
Meteo Limburg meldt dat de temperaturen ook komende nachten flink dalen. In de nachten naar donderdag en vrijdag is het helder en koelt het af tot ongeveer drie graden. Aan de grond liggen de temperaturen rond het vriespunt.

Lees ook: Nog even koel, maar dit weekend kan de jas weer uit

Zomers weekend
Na de koude nachten wordt er weer een zomers weekend verwacht. Volgens Meteo Limburg worden zaterdag en zondag temperaturen van 26 tot 28 graden behaald.

Kijk hier voor de actuele weersinformatie.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen