Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste nachtvorst sinds zomer gemeten in Limburg

Geplaatst opwoensdag 18 september 2019 - 7:00

In de nacht van dinsdag op woensdag is voor het eerst na de zomer nachtvorst waargenomen.

Op het KNMI-weerstation bij Maastricht Aachen Airport was het rond 6:00 uur -0,4 graden aan de grond, meldt Meteo Limburg.

Normaal
Volgens het weerbureau Weeronline is het heel normaal dat de eerste nachtvorst zich rond deze tijd aandient. Gemiddeld duikt het kwik op 12 september aan de grond onder de nul. Tussen 20 juli en 21 augustus heeft het nog nooit op een officieel meetpunt in Nederland gevroren. De laatste keer dit jaar dat het aan de grond vroor, was op 10 juli.

Onder het vriespunt
Ook elders in het land doken de temperaturen onder het vriespunt. Op de weerstations Eindhoven en Gilze-Rijen daalde de temperatuur op 10 centimeter hoogte naar -0,4 graden.

Komende nachten
Meteo Limburg meldt dat de temperaturen ook komende nachten flink dalen. In de nachten naar donderdag en vrijdag is het helder en koelt het af tot ongeveer drie graden. Aan de grond liggen de temperaturen rond het vriespunt.

Lees ook: Nog even koel, maar dit weekend kan de jas weer uit

Zomers weekend
Na de koude nachten wordt er weer een zomers weekend verwacht. Volgens Meteo Limburg worden zaterdag en zondag temperaturen van 26 tot 28 graden behaald.

Kijk hier voor de actuele weersinformatie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen