Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Eerste meter terras gratis in Peel en Maas

Geplaatst opvrijdag 3 april 2015 - 6:30

Ondernemers in de gemeente Peel en Maas gaan allemaal hetzelfde betalen voor elke vierkante meter terras of uitstalling.

Behalve in Panningen, daar blijven de tarieven hoger als het aan het college ligt. Want, zo is de redenering, daar maakt de gemeente extra kosten.

Gelijke tarieven
Nieuw voor elke kern is dat de eerste meter vanaf de pui van de onderneming vrij gebruikt mag worden, daarna betalen ondernemers in Panningen 13,5 euro per m² terras en 7,5 euro per m² uitstalling.

In de overige kernen is dat 10 en 5 euro per m². Ter vergelijking: in Leudal en Horst zijn de tarieven lager, in het centrum van Venray en Venlo zijn ze hoger. Daarmee worden de tarieven, op die voor het centrum van Panningen na, gelijk getrokken.

Geen onderscheid
Horecaondernemers in de voormalige gemeenten Maasbree, Kessel en Meijel betaalden tot nu toe niets voor hun terras en gaan dat nu dus wel doen. Ook het onderscheid tussen natte en droge horeca vervalt. De droge horeca, waar geen alcohol verkocht wordt, betaalde voorheen 6,5 euro per m² en gaat nu dus meer betalen. Tijdens kermisdagen hoeft voortaan alleen nog voor de extra meters terras worden betaald. Uitstallingen werden eerder nooit in rekening gebracht en dat gebeurt nu wel om wildgroei te voorkomen.

Duurder uit
Ondernemers in Panningen betalen ook reclamebelasting, maar kunnen via het centrummanagement vrij over het totaalbedrag beschikken. Het geld, dit jaar 68.000 euro, wordt gebruikt voor promotie van en activiteiten in het centrum. Dat ondernemers in Panningen meer betalen voor terras en uitstalling, heeft volgens het college te maken met het feit dat de gemeente hier ook meer uitgeeft om het centrum aantrekkelijk te maken en houden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Bekijk ons Pinkpop-fotoalbum

Geniet terug van de 1e en 2e Pinkpopdag in ons album. Beelden van vandaag worden gedurende de dag geplaatst. Heb jij ook beelden, stuur ze ons dan toe.

Pinkpop-fotoalbum
Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Terras Arcen Alt Arce
Arcen is de terrassenhoofdstad van Limburg
Nu terrasrel Brownies & downieS in Venray
Alarmerende schuldenlast gemeenten
Declaraties van bestuurders Venlo openbaar
Overzicht
Uitgelicht
Bekijk ons Pinkpop-fotoalbum

Geniet terug van de 1e en 2e Pinkpopdag in ons album. Beelden van vandaag worden gedurende de dag geplaatst. Heb jij ook beelden, stuur ze ons dan toe.

Pinkpop-fotoalbum
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 7 juli bij L1

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen