Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Eerste meter terras gratis in Peel en Maas

Geplaatst opvrijdag 3 april 2015 - 6:30

Ondernemers in de gemeente Peel en Maas gaan allemaal hetzelfde betalen voor elke vierkante meter terras of uitstalling.

Behalve in Panningen, daar blijven de tarieven hoger als het aan het college ligt. Want, zo is de redenering, daar maakt de gemeente extra kosten.

Gelijke tarieven
Nieuw voor elke kern is dat de eerste meter vanaf de pui van de onderneming vrij gebruikt mag worden, daarna betalen ondernemers in Panningen 13,5 euro per m² terras en 7,5 euro per m² uitstalling.

In de overige kernen is dat 10 en 5 euro per m². Ter vergelijking: in Leudal en Horst zijn de tarieven lager, in het centrum van Venray en Venlo zijn ze hoger. Daarmee worden de tarieven, op die voor het centrum van Panningen na, gelijk getrokken.

Geen onderscheid
Horecaondernemers in de voormalige gemeenten Maasbree, Kessel en Meijel betaalden tot nu toe niets voor hun terras en gaan dat nu dus wel doen. Ook het onderscheid tussen natte en droge horeca vervalt. De droge horeca, waar geen alcohol verkocht wordt, betaalde voorheen 6,5 euro per m² en gaat nu dus meer betalen. Tijdens kermisdagen hoeft voortaan alleen nog voor de extra meters terras worden betaald. Uitstallingen werden eerder nooit in rekening gebracht en dat gebeurt nu wel om wildgroei te voorkomen.

Duurder uit
Ondernemers in Panningen betalen ook reclamebelasting, maar kunnen via het centrummanagement vrij over het totaalbedrag beschikken. Het geld, dit jaar 68.000 euro, wordt gebruikt voor promotie van en activiteiten in het centrum. Dat ondernemers in Panningen meer betalen voor terras en uitstalling, heeft volgens het college te maken met het feit dat de gemeente hier ook meer uitgeeft om het centrum aantrekkelijk te maken en houden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Terras Arcen Alt Arce
Arcen is de terrassenhoofdstad van Limburg
Nu terrasrel Brownies & downieS in Venray
Alarmerende schuldenlast gemeenten
Declaraties van bestuurders Venlo openbaar
Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank: doneer een voedselpakket online

Een voedselpakket online doneren? Dat kan!

Je doneert dan direct aan de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’. Met het geld van de donaties worden producten ingekocht en vervolgens verdeeld over de zes Voedselbanken in Limburg (Landgraaf, Roermond, Venray, Peel & Maas, Venlo en Weert).

Doneer hier
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

De afleveringen van het programma zijn te zien op zaterdagen vanaf 18.00 uur op L1.

Dit zijn de 5 talenten
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen