Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Eerste meter terras gratis in Peel en Maas

Geplaatst opvrijdag 3 april 2015 - 6:30

Ondernemers in de gemeente Peel en Maas gaan allemaal hetzelfde betalen voor elke vierkante meter terras of uitstalling.

Behalve in Panningen, daar blijven de tarieven hoger als het aan het college ligt. Want, zo is de redenering, daar maakt de gemeente extra kosten.

Gelijke tarieven
Nieuw voor elke kern is dat de eerste meter vanaf de pui van de onderneming vrij gebruikt mag worden, daarna betalen ondernemers in Panningen 13,5 euro per m² terras en 7,5 euro per m² uitstalling.

In de overige kernen is dat 10 en 5 euro per m². Ter vergelijking: in Leudal en Horst zijn de tarieven lager, in het centrum van Venray en Venlo zijn ze hoger. Daarmee worden de tarieven, op die voor het centrum van Panningen na, gelijk getrokken.

Geen onderscheid
Horecaondernemers in de voormalige gemeenten Maasbree, Kessel en Meijel betaalden tot nu toe niets voor hun terras en gaan dat nu dus wel doen. Ook het onderscheid tussen natte en droge horeca vervalt. De droge horeca, waar geen alcohol verkocht wordt, betaalde voorheen 6,5 euro per m² en gaat nu dus meer betalen. Tijdens kermisdagen hoeft voortaan alleen nog voor de extra meters terras worden betaald. Uitstallingen werden eerder nooit in rekening gebracht en dat gebeurt nu wel om wildgroei te voorkomen.

Duurder uit
Ondernemers in Panningen betalen ook reclamebelasting, maar kunnen via het centrummanagement vrij over het totaalbedrag beschikken. Het geld, dit jaar 68.000 euro, wordt gebruikt voor promotie van en activiteiten in het centrum. Dat ondernemers in Panningen meer betalen voor terras en uitstalling, heeft volgens het college te maken met het feit dat de gemeente hier ook meer uitgeeft om het centrum aantrekkelijk te maken en houden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Terras Arcen Alt Arce
Arcen is de terrassenhoofdstad van Limburg
Nu terrasrel Brownies & downieS in Venray
Alarmerende schuldenlast gemeenten
Declaraties van bestuurders Venlo openbaar
Overzicht
Advertentie
Beddenspeciaalzaak viert jubileum met hoge kortingen op topmerken

Ruwette bestaat 50 jaar. Een halve eeuw. Een gouden moment. En dat vieren we graag met u!
Wij geven van 6 t/m 29 september op ons hele assortiment 19,68% korting.
Gebruik de kortingscode: ‘goud’ in uw winkelmandje en profiteer direct.

Bekijk hier de aanbieding!
Uitgelicht
Nieuw bij L1: L1mburg Centraal

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Dagelijks live om 17:30 op L1 TV.

Klik hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wat is jouw favoriete Nederlandstalige liedje?

Kies jouw drie favorieten uit de lijst van 100 nummers die is samengesteld door 40 Nederlandse en Vlaamse kenners. Het enige Limburgse nummer dat nu erbij staat is "De Peel In Brand" van Rowwen Hèze. Je mag natuurlijk ook nog een eigen suggestie indienen.

Laten we Limburg zo hoog mogelijk in de lijst stemmen!

Stem nu op De Lage Landenlijst
Uitgelicht
Wat is het leukste huisdier van Limburg? Stem nu!

Speciaal voor dierendag willen we onze huisdieren weer in het zonnetje zetten. Stem nu op een foto van je favoriete hond, kat of ander huisdier!

De afgelopen weken hebben we ruim 1.700 leuke, schattige en stoere dierenfoto's ontvangen. Tot en met maandag 1 oktober 15:00 uur kun je stemmen op jouw favoriete foto.

Stem op de leukste foto
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen