Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste luxe Zorghotel in Roermond geopend

Geplaatst opvrijdag 28 april 2017 - 14:18

Het allereerste Zorghotel in Roermond opent vrijdag haar deuren.

Het hotel biedt plaatsen voor revalidatie maar ook voor patiënten van het Laurentius ziekenhuis ernaast.

Fitness
Het Zorghotel telt zeven verdiepingen met ruim 60 hotelkamers. Er zijn niet alleen voorzieningen voor patiënten, maar ook voor de 'gewone' burger. Zo biedt Roermond Vitaal bijvoorbeeld fitness, sport en beweging voor 55-plussers. Naast de hotelkamers is er ook een restaurant, terras, bibliotheek en buurtkamer aanwezig. Alles om bij te dragen aan spoedig herstel van de patiënten.

Zorgindicatie
De verwachtingen zijn hoog: binnen de eerste paar weken worden er al 40 kamers gevuld. Hoewel er veel vraag is naar het Zorghotel, wordt niet alles vergoed. Afhankelijk van je zorgindicatie vergoedt de zorgverzekeraar, het verblijf, helemaal, deels of helemaal niet.

Kuuroord
Wouter van der Soest van de Zorggroep is trots. Het wordt even wennen om samen te werken met hotelpersoneel, maar hij denkt dat de zorg- en de vrijetijdssector nog veel van elkaar kunnen leren. "Het kuuroord van vroeger is het Zorghotel van nu. We hebben er keihard aan gewerkt", zegt van Soest.

Camillus
Lineke Mooren, 80 jaar oud, verhuist als eerste van de Camillus afdeling van het Laurentius ziekenhuis naar het zorghotel. Ze vindt het geweldig dat ze vanaf dinsdag van haar nieuwe mooie kamer kan genieten. "Bij Camillus werd ik goed verzorgd, maar het gebouw is heel erg oud. Hier word ik dadelijk flink verwend." Met één druk op een grote blauwe knop opende ze het Zorghotel.

Het Zorghotel is vrijdag tijdens de open dag van 13:00 tot 16:00 uur toegankelijk voor bezoekers. Vanaf dinsdag worden de eerste patiënten verwacht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Mozaïekbanken bekleden in ziekenhuis Roermond
Ziekenhuizen VieCuri en Laurentius gaan fuseren
Laurentius Ziekenhuis blundert met bewegwijzering
Laurentius Ziekenhuis blijft koploper ziekenhuistest
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen