Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste lokale vorst van het najaar gemeten in Limburg

Geplaatst opzaterdag 16 oktober 2021 - 8:54

Voor het eerst dit najaar is er in Limburg vorst gemeten. Op het KNMI-weerstation in Ell-Haler daalde de temperatuur tot -0,6 graden.

In de meeste plaatsen in onze provincie was het rond zonsopkomst helder, met aan de grond lichte vorst.

Niet record-vroeg
Hoewel de eerste lokale vorst dit jaar relatief vroeg gemeten werd, gaat het niet om een record. Drie jaar geleden dook de temperatuur op 30 september namelijk al voor het eerst in het najaar onder het vriespunt op normale waarnemingshoogte. Toen was het -0,5 graden.

In het grootste deel van Limburg vroor het afgelopen nacht wel aan de grond. Grondvorst wordt gemeten op 'klomphoogte': op 10 centimeter hoogte van de grond. De 'normale' meethoogte is anderhalve meter.

Zonnige perioden
In de middag loopt de temperatuur tijdens zonnige perioden op tot zo'n 13 graden, meldt Meteo Limburg. 's Avonds koelt het vervolgens weer flink af, al blijft de temperatuur waarschijnlijk wel net boven het vriespunt steken. Ook zondag wordt het overdag maximaal 14 graden.

De vooruitzichten voor komende week zijn gunstig. Maandag kan de temperatuur oplopen tot zo'n 18 graden. En dinsdag en woensdag wordt zelfs subtropische lucht aangevoerd en kan het zo'n 20 à 21 graden worden, verwacht Meteo Limburg. Lees de uitgebreide weersvooruitzichten voor Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen