Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste Limburg Biënnale in Maastricht

Geplaatst opdonderdag 6 augustus 2020 - 15:22

In totaal exposeren 153 kunstenaars tijdens de eerste Limburg Biënnale. Die vindt van 5 september tot en met 15 november plaats bij Marres in Maastricht.

Dit huis voor hedendaagse cultuur in de provinciehoofdstad riep in juli kunstenaars uit Limburg en omgeving op om werk in te sturen.

Inzendingen
Uit de meer dan 400 inzendingen heeft een twaalfkoppige jury, die bestaat uit Limburgse professionele kunstenaars, 153 werken geselecteerd. "Hoofdzakelijk uit Limburg, maar er zitten ook enkele kunstenaars uit de Euregio en uit Zuidoost-Brabant tussen", licht een woordvoerster van Marres toe.

Ruimtes
De Limburgse kunstmanifestatie bestaat uit twaalf ruimtes, waarin de werken van de kunstenaars zijn te zien. "Ieder jurylid heeft zijn of haar eigen ruimte en daarin wordt het werk tentoongesteld van de kunstenaars die zijzelf geselecteerd hebben."

Londen
Het idee voor de Limburg Biënnale is overgewaaid uit Londen. "Daar is ieder jaar de Summer Exhibition van de Royal Academy en daar kunnen professionele kunstenaars, amateurs en hobbyisten hun werk laten zien." Ook de Limburg Biënnale is voor profs en amateurs. "Deelnemers zijn tussen de 7 en 87 jaar." De tentoonstelling is divers: "Van schilderijen tot sculpturen."

Randprogramma
Tijdens de Limburg Biënnale is er ook een randprogramma met onder meer lezingen en workshops.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen