Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste Limburg Biënnale in Maastricht

Geplaatst opdonderdag 6 augustus 2020 - 15:22

In totaal exposeren 153 kunstenaars tijdens de eerste Limburg Biënnale. Die vindt van 5 september tot en met 15 november plaats bij Marres in Maastricht.

Dit huis voor hedendaagse cultuur in de provinciehoofdstad riep in juli kunstenaars uit Limburg en omgeving op om werk in te sturen.

Inzendingen
Uit de meer dan 400 inzendingen heeft een twaalfkoppige jury, die bestaat uit Limburgse professionele kunstenaars, 153 werken geselecteerd. "Hoofdzakelijk uit Limburg, maar er zitten ook enkele kunstenaars uit de Euregio en uit Zuidoost-Brabant tussen", licht een woordvoerster van Marres toe.

Ruimtes
De Limburgse kunstmanifestatie bestaat uit twaalf ruimtes, waarin de werken van de kunstenaars zijn te zien. "Ieder jurylid heeft zijn of haar eigen ruimte en daarin wordt het werk tentoongesteld van de kunstenaars die zijzelf geselecteerd hebben."

Londen
Het idee voor de Limburg Biënnale is overgewaaid uit Londen. "Daar is ieder jaar de Summer Exhibition van de Royal Academy en daar kunnen professionele kunstenaars, amateurs en hobbyisten hun werk laten zien." Ook de Limburg Biënnale is voor profs en amateurs. "Deelnemers zijn tussen de 7 en 87 jaar." De tentoonstelling is divers: "Van schilderijen tot sculpturen."

Randprogramma
Tijdens de Limburg Biënnale is er ook een randprogramma met onder meer lezingen en workshops.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen