Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste lesweek goed verlopen: 'Compliment aan de kinderen'

Geplaatst opvrijdag 15 mei 2020 - 19:32

Veel scholen in Limburg kijken terug op een goed verlopen eerste lesweek. Leerkrachten, leerlingen en ouders hebben zich goed aan de coronamaatregelen kunnen houden.

Op basisschool De Sprong in Oirsbeek kijkt directeur Ward Wijnands tevreden terug op de eerste week na de gedwongen onderbreking van het schooljaar.

Complimenten
"Ik kan alleen maar complimenten geven aan leerkrachten, leerlingen en ouders. Richtlijnen worden heel goed opgevolgd. Als er wordt gevraagd om afstand te houden, wordt dit onmiddellijk gedaan", zegt Wijnands. "De noodzaak van deze maatregelen in het onderwijs zijn voor iedereen duidelijk."

De juf om de nek vliegen
In de klaslokalen proberen leerlingen en leerkrachten zoveel mogelijk afstand naar elkaar te bewaren. De oudere kinderen gaat dit iets beter af dan bijvoorbeeld de kleuters. "Op maandagochtend kwamen een aantal kleuters de klas binnen en vlogen van blijdschap de juf om de nek. Dat is niet te voorkomen. We proberen de kinderen vooral bewust te laten worden, waarom we in deze tijd de dingen anders doen dan voorheen."

Kinderen die gevallen zijn helpen
In sommige gevallen is het niet te voorkomen dat leerkrachten en kinderen dicht bij elkaar in de buurt zijn. Leerkracht Enrico Marti: "Met bepaalde instructies of bij specifieke hulp voor een kind is het niet te voorkomen dat je minder dan anderhalve meter van elkaar verwijderd bent. Maar ook bijvoorbeeld als een kind gevallen is. Dat kind kun je niet op de grond laten liggen en die moet je toch helpen", legt de leerkracht uit.

Digitaal oudercontact
Het contact met de ouders verloopt op dit moment alleen maar digitaal. Een enkele ouder probeert de leerkracht toch even te spreken, maar dan wel op gepaste afstand. Dat is prima te doen volgens leerkracht Marti. "De afstand tussen het schoolhek en zijn lokaaldeur is ongeveer drie meter."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen