Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste lentedag in Maastricht: 15,4 graden

Geplaatst opdonderdag 14 februari 2019 - 17:08

De eerste lokale lentedag van dit jaar is een feit. In Maastricht bereikte het kwik halverwege de middag 15,4 graden.

Voor een lokale lentedag moet het ergens in Nederland minimaal 15 graden worden, meldt Weeronline.

15 à 16 graden
Meteo Limburg weet dat het donderdagmiddag in Noord- en Midden-Limburg 13 graden was, terwijl de temperatuur in Zuid-Limburg opliep tot 15 à 16 graden. In de loop van de avond blijft het weer helder, maar wordt het wel snel kouder met temperaturen die dalen tot nét boven het vriespunt.

Wind
Omdat het in De Bilt geen 15 graden is, is er geen sprake van een landelijke officiële lentedag. Doordat er weinig wind staat, voelt de zon zeer aangenaam aan. In het overgrote deel van het land liggen de temperaturen tussen de 10 en 13 graden.

Vroeg
Met de eerste lokale lentedag halverwege februari is het lenteachtige weer aan de vroege kant. De meteorologische lente begint op 1 maart. De vroegst gemeten lokale lentedag was op 5 januari 1999. In Arcen kwam de maximumtemperatuur toen uit op 15,9 graden. Vorig jaar was de eerste lokale en meteen officiële lentedag op 10 maart.

Kijk voor het actuele weerbericht op de 1Limburg-weerpagina

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen