Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste kerst zonder vader voor gezin Quaedackers

Geplaatst opzondag 22 december 2019 - 8:00

Michel Quaedackers overleed woensdagavond 8 januari onverwachts aan een hartstilstand. De 57-jarige Heerlenaar kreeg landelijke bekendheid door het programma Een huis vol, een tv-serie over grote gezinnen.

Zijn vrouw Nadine bleef achter met 12 kinderen. De jongste, Milano, was nog maar vier maanden oud toen Michel overleed. Desondanks is ook dit jaar de kerstboom weer opgetuigd in huize Quaedackers, maar het feest wordt overschaduwd door de herinnering aan die fatale avond in januari.

Hulp
Het overlijden van Michel was landelijk nieuws. Van alle kanten werd hulp aangeboden. Ook werd er een inzamelingsactie gestart om het gezin financieel te ondersteunen. Maar de kwalijke kanten van social media openbaarden zich: enkele kinderen van het gezin kregen hatelijke reacties. “Mijn zoon Romano bijvoorbeeld schreef dat hij zijn vader miste. En dan zijn er kinderen die dingen schrijven als ‘ik pis op de urn van je vader’ en ‘jullie moeten allemaal dood’.” Nadine zou ze graag eens persoonlijk willen duidelijk maken wat het betekent als je een gezinslid verliest.

L1

Dansje
Maar nu staat de kerstboom. Er klinkt vrolijke kerstmuziek in de huiskamer en twee dochtertjes doen een dansje. "En zo moet het ook", zegt Nadine Quaedackers, "niet bij de pakken neerzitten. Wat ik zou willen voor mijn kinderen en alle mensen is een gezond, liefdevol en gelukkig leven. Iedereen moet genieten van het leven, probeer iedere dag gewoon positief te zijn. Want het is zó voorbij.”

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen