Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste juk geplaatst in stuw Linne

Geplaatst opvrijdag 21 augustus 2020 - 15:53

Rijkswaterstaat is begonnen met het plaatsen van nieuwe jukken in de stuw van Linne. Dat zijn stalen constructies die rechtop in de stuw staan.

Zij houden de schotten in de stuw op hun plaats en zijn onmisbaar voor een goede waterafvoer.

Stormschade
Afgelopen februari ging het mis bij de stuw in Linne. Vier jukken raakten tijdens een storm beschadigd toen ze werden geramd door twee losgeslagen duwbakken. Er werd een spoeddam opgeworpen en Rijkswaterstaat ging aan de slag met een herstelplan.

Lees ook: Stuw bij Linne klaar voor herstel

Video: L1

Vervangen
Gekozen werd alle veertien jukken te vervangen. Dat stond al op de planning, maar de botsing heeft het proces versneld. De stalen jukken wegen drie ton en zijn drie bij zes meter groot. De eerste twee zijn vrijdag geplaatst. De komende weken volgen de andere. Dan wordt ook geleidelijk de nooddam weer afgebroken.

Waterhuishouding
Het project kost zo'n 12 miljoen euro. De scheepvaart heeft geen last van de werkzaamheden. Bij deze stuw varen geen boten. De stuw heeft een belangrijke rol bij het regelen van de waterstand in de Maas.

De werkzaamheden moeten voor 1 november klaar zijn. Dan start het hoogwaterseizoen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen