Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste jonge levendbarende hagedis extreem vroeg geboren

Geplaatst opvrijdag 19 juni 2020 - 22:39

De eerste jonge levendbarende hagedis is afgelopen zondag gespot in een mergelgroeve in Zuid-Limburg.

Dat is extreem vroeg, meldt NatureToday vrijdag.

Warm en zonnig voorjaar
Normaal gesproken worden de eerste jongen van dit reptiel pas rond half juli gemeld, weet de natuurblog. Het vorige record van de eerstgeborene stond op begin juli. Waarschijnlijk heeft het warme en zonnige voorjaar ervoor gezorgd dat de hagedissen vroeger gingen paren dan normaal.

Wat is een levendbarende hagedis?
Door de weersomstandigheden hebben de eieren in het moederlichaam zich al sneller kunnen ontwikkelen. De levendbarende hagedis legt namelijk geen eitjes, maar brengt haar jongeren levend ter wereld. Het eitje wordt dus eigenlijk uitgebroed in het lichaam.

De hagedissensoort is het meest algemeen voorkomende reptiel van ons land. Wel staat hij op de Rode Lijst Reptielen. Het aantal reptielen van dit soort is namelijk binnen 25 jaar gehalveerd.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen