Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste hulpvlucht naar Afghanistan vertrokken vanaf MAA

Geplaatst opmaandag 15 juni 2020 - 21:29

Een Boeing 777 met 100 ton hulpmiddelen aan boord is maandagavond vanuit Maastricht vertrokken naar Afghanistan.

De vracht bestaat uit mondkapjes, beschermende kleding en andere levensreddende materialen. Deze kunnen in Afghanistan goed gebruikt worden in de strijd tegen het coronavirus.

Maastricht Aachen Airport
Het vliegtuig steeg op vanaf MAA omdat het vliegveld in Beek naast Schiphol de enige luchthaven in Nederland is die vrachtvluchten verzorgt", zegt Hella Hendriks, woordvoerder van Maastricht Aachen Airport. "Daarnaast hebben Nederlandse hulporganisaties goede ervaringen met de Maastrichtse luchthaven." De hulpvlucht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Europese Unie , de Nederlandse ambassade in Kaboel en verschillende Nederlandse hulporganisaties.

Video: L1

Lees ook: Vlucht met hulpmateriaal tegen coronavirus vanaf MAA

Luchtbrug
De hulpvlucht vanuit Maastricht is de start van een humanitaire luchtbrug tussen Nederland en Afghanistan. Deze wordt volledig door de Europese Unie gefinancierd en maakt deel uit van bestaande luchtbruggen naar kritieke zones in de wereld. De betrokken landen en hulporganisaties zorgen voor de vracht.

Naar verwachting komt de Boeing 777 na een tussenstop in Dubai dinsdagochtend aan in Kaboel.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen