Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste hulpvlucht naar Afghanistan vertrokken vanaf MAA

Geplaatst opmaandag 15 juni 2020 - 21:29

Een Boeing 777 met 100 ton hulpmiddelen aan boord is maandagavond vanuit Maastricht vertrokken naar Afghanistan.

De vracht bestaat uit mondkapjes, beschermende kleding en andere levensreddende materialen. Deze kunnen in Afghanistan goed gebruikt worden in de strijd tegen het coronavirus.

Maastricht Aachen Airport
Het vliegtuig steeg op vanaf MAA omdat het vliegveld in Beek naast Schiphol de enige luchthaven in Nederland is die vrachtvluchten verzorgt", zegt Hella Hendriks, woordvoerder van Maastricht Aachen Airport. "Daarnaast hebben Nederlandse hulporganisaties goede ervaringen met de Maastrichtse luchthaven." De hulpvlucht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Europese Unie , de Nederlandse ambassade in Kaboel en verschillende Nederlandse hulporganisaties.

Video: L1

Lees ook: Vlucht met hulpmateriaal tegen coronavirus vanaf MAA

Luchtbrug
De hulpvlucht vanuit Maastricht is de start van een humanitaire luchtbrug tussen Nederland en Afghanistan. Deze wordt volledig door de Europese Unie gefinancierd en maakt deel uit van bestaande luchtbruggen naar kritieke zones in de wereld. De betrokken landen en hulporganisaties zorgen voor de vracht.

Naar verwachting komt de Boeing 777 na een tussenstop in Dubai dinsdagochtend aan in Kaboel.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen