Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste hulpvlucht naar Afghanistan vertrokken vanaf MAA

Geplaatst opmaandag 15 juni 2020 - 21:29

Een Boeing 777 met 100 ton hulpmiddelen aan boord is maandagavond vanuit Maastricht vertrokken naar Afghanistan.

De vracht bestaat uit mondkapjes, beschermende kleding en andere levensreddende materialen. Deze kunnen in Afghanistan goed gebruikt worden in de strijd tegen het coronavirus.

Maastricht Aachen Airport
Het vliegtuig steeg op vanaf MAA omdat het vliegveld in Beek naast Schiphol de enige luchthaven in Nederland is die vrachtvluchten verzorgt", zegt Hella Hendriks, woordvoerder van Maastricht Aachen Airport. "Daarnaast hebben Nederlandse hulporganisaties goede ervaringen met de Maastrichtse luchthaven." De hulpvlucht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Europese Unie , de Nederlandse ambassade in Kaboel en verschillende Nederlandse hulporganisaties.

Video: L1

Lees ook: Vlucht met hulpmateriaal tegen coronavirus vanaf MAA

Luchtbrug
De hulpvlucht vanuit Maastricht is de start van een humanitaire luchtbrug tussen Nederland en Afghanistan. Deze wordt volledig door de Europese Unie gefinancierd en maakt deel uit van bestaande luchtbruggen naar kritieke zones in de wereld. De betrokken landen en hulporganisaties zorgen voor de vracht.

Naar verwachting komt de Boeing 777 na een tussenstop in Dubai dinsdagochtend aan in Kaboel.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen