Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste hulp VieCuri en Laurentius gaan samenwerken

Geplaatst opdinsdag 26 oktober 2021 - 16:35

De artsen van de eerste hulp van de ziekenhuizen VieCuri in Venlo en Venray en het Laurentius in Roermond gaan samenwerken. Dat is nodig vanwege capaciteitsproblemen.

Dat maakten de ziekenhuizen dinsdagmiddag bekend.

Ingehuurde artsen
Volgens het VieCuri moeten door gebrek aan personeel veel spoedposten hun deuren tijdelijk sluiten. Het Laurentius Ziekenhuis vult momenteel het tekort aan SEH-artsen in met ingehuurde SEH-artsen. Door het samenvoegen van de twee vakgroepen is de acute zorg in Noord- en Midden-Limburg geborgd. Alle SEH-artsen komen in dienst bij VieCuri en gaan op beide locaties werken. De overige zorgmedewerkers blijven bij het eigen ziekenhuis.

De samenwerking heeft geen gevolgen voor de patiënt, die kan nog steeds naar dezelfde spoedpost als voorheen.

SEH-artsen
Beide ziekenhuizen hebben problemen om voldoende gekwalificeerde Spoed Eisende Hulp (SEH)-artsen te vinden en behouden. SEH-Artsen zijn hard nodig vanwege de toename van de behoefte aan zorg en de steeds complexere zorgvragen. Recente cijfers van AmbulanceZorg Nederland tonen een stijging van 15% zorg ten opzichte van de periode voor corona.

Interessantere partij
Volgens Luc van den Akker, bestuursvoorzitter Laurentius Ziekenhuis, is een grotere vakgroep aantrekkelijker voor SEH-artsen omdat "er meer mogelijkheden zijn om het vakgebied verder te ontwikkelen. Bovendien ontstaat er een bredere basis voor onderzoek en innovatie. Hierdoor worden we voor zorgprofessionals een interessantere partij op de arbeidsmarkt.”

Lees ook: Laurentius gaat niet fuseren met VieCuri

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen