Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste Hollandse maatjes voor GGD: 'Klein feestje mag'

Geplaatst opdinsdag 15 juni 2021 - 21:35

Traditiegetrouw wordt het eerste vaatje haring van het seizoen overhandigd aan iemand die het afgelopen jaar veel voor de samenleving betekend heeft.

Vorig jaar waren dit de ic-medewerkers, dit jaar komt de eer toe aan de GGD'en. Bij de vaccinatie-locatie Kazerneterrein in Blerick kreeg Jac Rooijmans het eerste vaatje met Hollandse Nieuwe overhandigd.

Vieren
Volgens de directeur van Veiligheidsregio Limburg-Noord keert het tij in de strijd tegen het coronavirus. Rooijmans: "We mogen er best bij stilstaan dat we heel vergevorderd zijn. In Noord-Limburg zitten we bijna aan de 350.000 vaccinaties. Dat mag even gevierd worden met ons personeel."

Visserswijsheid
Peter Frans Koelewijn van het Nederland Visbureau reikt het houten tonnetje uit. Koelewijn komt uit vissersdorp Spakenburg en heeft voor de medewerkers van de GGD een visserswijsheid paraat: "Haring in het land, dokter aan de kant".

Keihard gewerkt
Volgens de bestuurder van het Nederlands Visbureau was er geen twijfel over mogelijk waar dat eerste vaatje met de nieuwe haringoogst naar toe moest. "Als er een organisatie is die de afgelopen maanden keihard gewerkt heeft en waar het hele land wat aan te danken heeft, dan is het de GGD."

Waakzaam
"Van corona worden we nooit verlost," vertelt Jac Rooijman. "Maar stukje bij beetje raken we binnenkort wel weer vrij om redelijk te gaan en staan waar we willen. De cijfers geven het aan. Ik snap dan ook dat versoepelingen naar voren worden gehaald, hoewel we waakzaam moeten blijven natuurlijk."

Dikke ruggetjes
"Het is wel eens minder geweest. Ik ben dik tevreden." Haringdeskundige Remco Evers is te spreken over de kwaliteit van de vis dit jaar: "Dikke ruggetjes en lekker vet. Daar gaat Nederland heel blij van worden".

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen