Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste Grand Slam-titel voor Sam Schröder

Geplaatst opmaandag 14 september 2020 - 6:19

Rolstoeltennisser Sam Schröder uit Geleen heeft de Quad-finale in het herenenkel van de US Open gewonnen. Het is zijn eerste zege in een Grand Slamtoernooi. Hij had zich daarvoor met een wildcard geplaatst.

Schröder versloeg in een twee uur durende wedstrijd in het Louis Armstrong Stadium in New York de nummer één van de wereld Dylan Alcott. Hij had eerder in New York van de Australiër verloren.

Derde set
De 20-jarige Schröder won de eerste set met 7-6, maar ging in de tweede set met 6-0 onderuit tegen Alcott. De beslissing viel in de derde set. Schröder schreef die met 6-4 op zijn naam.

Dubbelspel
Voor de eindstrijd in het enkelspel had Sam Schröder de dubbelfinale al achter de rug. Met zijn Amerikaanse partner David Wagner verloor hij van Dylan Alcott en Andy Lapthorne. Beide koppels wonnen een set, waarna het Australisch-Britse duo de finale met 10-8 winst in de supertiebreak in zijn voordeel besliste.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen