Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste graffitimuseum van Nederland opent in Heerlen

Geplaatst opvrijdag 4 augustus 2017 - 6:00

In Heerlen gaat vrijdagmiddag het eerste en enige graffiti-museum van Nederland weer open.

Dat gebeurt op een nieuwe plek: in de Geleenstraat 21, in het centrum van Heerlen. Het museum moest haar vorige onderkomen verlaten vanwege de slechte staat van het pand.

IBE
De opening valt samen met de eerste dag van International Breakdance Event, IBE. Breakdance en graffiti zijn nauw met elkaar verbonden. Veel breakdancers houden zich ook met graffity bezig en omgekeerd.

Kunstenaars
De afgelopen week zijn de eerste kunstenaars al druk bezig geweest met het creëren van nieuwe kunstwerken in het 1400 vierkante meter grote museum. Naast tags, graffiti en murals zijn er nog vele andere vormen van street-art te bewonderen.

Graffiti
Heerlen profileert zich als graffiti-hoofdstad van Nederland en telt tientallen grote murals, oftewel muurschilderingen, verspreid over de hele stad.

Talent
In het nieuwe museum krijgt nieuw en gevestigd talent de kans om zichzelf te bewijzen. De opening wordt verricht door cultuur-wethouder Barry Braeken.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ANP, Glazen Huis, 3FM
Veel animo voor Serious Art in Heerlen
Kunstenaar uit Heerlen wint gerenommeerde prijs in Florence
'Heerlen Heron' verrijst op wand voormalig CBS
Nog tot 2020 steun provincie voor muurschilderingen Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen