Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste graffitimuseum van Nederland opent in Heerlen

Geplaatst opvrijdag 4 augustus 2017 - 6:00

In Heerlen gaat vrijdagmiddag het eerste en enige graffiti-museum van Nederland weer open.

Dat gebeurt op een nieuwe plek: in de Geleenstraat 21, in het centrum van Heerlen. Het museum moest haar vorige onderkomen verlaten vanwege de slechte staat van het pand.

IBE
De opening valt samen met de eerste dag van International Breakdance Event, IBE. Breakdance en graffiti zijn nauw met elkaar verbonden. Veel breakdancers houden zich ook met graffity bezig en omgekeerd.

Kunstenaars
De afgelopen week zijn de eerste kunstenaars al druk bezig geweest met het creëren van nieuwe kunstwerken in het 1400 vierkante meter grote museum. Naast tags, graffiti en murals zijn er nog vele andere vormen van street-art te bewonderen.

Graffiti
Heerlen profileert zich als graffiti-hoofdstad van Nederland en telt tientallen grote murals, oftewel muurschilderingen, verspreid over de hele stad.

Talent
In het nieuwe museum krijgt nieuw en gevestigd talent de kans om zichzelf te bewijzen. De opening wordt verricht door cultuur-wethouder Barry Braeken.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP, Glazen Huis, 3FM
Veel animo voor Serious Art in Heerlen
Kunstenaar uit Heerlen wint gerenommeerde prijs in Florence
Nog tot 2020 steun provincie voor muurschilderingen Heerlen
Heerlense murals genomineerd voor Street Art Awards
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen