Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste gemeenten aangesloten bij misdaadmeldpunt

Geplaatst opdonderdag 13 juni 2019 - 13:14

Brunssum, Landgraaf, Beekdaelen en Voerendaal hebben zich aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem.

Dat betekent dat informatie die het meldpunt van inwoners binnenkrijgt, doorgespeeld wordt naar deze gemeenten. Donderdag hebben de vier gemeenten deze samenwerking vormgegeven in een convenant.

Criminaliteit aanpakken
Het zijn de eerste Limburgse gemeenten die bij het meldpunt zijn aangesloten. Burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf: "Hierdoor krijgen onze burgers een beter beeld van wat er zich afspeelt binnen de gemeente." Ook hoopt hij dat door de samenwerking met Meld Misdaad Anoniem gegevens beschikbaar komen die helpen om\ georganiseerde criminaliteit aan te pakken.

Veiligheid
"Ik verwacht dat we veel meldingen krijgen en dat de burger hierdoor nóg sterker het gevoel heeft om informatie te delen." Hij voegt eraan toe dat het niet zozeer om de hoeveelheid meldingen gaat, maar om de veiligheid van de inwoners.

Anonimiteit
Meld Misdaad Anoniem ontvangt jaarlijks zo'n 45.000 anonieme meldingen, met de garantie dat de informant anoniem blijft. De meldingen lopen uiteen van moord tot fraude, van wietplantages tot brandstichting.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen