Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste gemeenten aangesloten bij misdaadmeldpunt

Geplaatst opdonderdag 13 juni 2019 - 13:14

Brunssum, Landgraaf, Beekdaelen en Voerendaal hebben zich aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem.

Dat betekent dat informatie die het meldpunt van inwoners binnenkrijgt, doorgespeeld wordt naar deze gemeenten. Donderdag hebben de vier gemeenten deze samenwerking vormgegeven in een convenant.

Criminaliteit aanpakken
Het zijn de eerste Limburgse gemeenten die bij het meldpunt zijn aangesloten. Burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf: "Hierdoor krijgen onze burgers een beter beeld van wat er zich afspeelt binnen de gemeente." Ook hoopt hij dat door de samenwerking met Meld Misdaad Anoniem gegevens beschikbaar komen die helpen om\ georganiseerde criminaliteit aan te pakken.

Veiligheid
"Ik verwacht dat we veel meldingen krijgen en dat de burger hierdoor nóg sterker het gevoel heeft om informatie te delen." Hij voegt eraan toe dat het niet zozeer om de hoeveelheid meldingen gaat, maar om de veiligheid van de inwoners.

Anonimiteit
Meld Misdaad Anoniem ontvangt jaarlijks zo'n 45.000 anonieme meldingen, met de garantie dat de informant anoniem blijft. De meldingen lopen uiteen van moord tot fraude, van wietplantages tot brandstichting.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen