Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste gemeenten aangesloten bij misdaadmeldpunt

Geplaatst opdonderdag 13 juni 2019 - 13:14

Brunssum, Landgraaf, Beekdaelen en Voerendaal hebben zich aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem.

Dat betekent dat informatie die het meldpunt van inwoners binnenkrijgt, doorgespeeld wordt naar deze gemeenten. Donderdag hebben de vier gemeenten deze samenwerking vormgegeven in een convenant.

Criminaliteit aanpakken
Het zijn de eerste Limburgse gemeenten die bij het meldpunt zijn aangesloten. Burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf: "Hierdoor krijgen onze burgers een beter beeld van wat er zich afspeelt binnen de gemeente." Ook hoopt hij dat door de samenwerking met Meld Misdaad Anoniem gegevens beschikbaar komen die helpen om\ georganiseerde criminaliteit aan te pakken.

Veiligheid
"Ik verwacht dat we veel meldingen krijgen en dat de burger hierdoor nóg sterker het gevoel heeft om informatie te delen." Hij voegt eraan toe dat het niet zozeer om de hoeveelheid meldingen gaat, maar om de veiligheid van de inwoners.

Anonimiteit
Meld Misdaad Anoniem ontvangt jaarlijks zo'n 45.000 anonieme meldingen, met de garantie dat de informant anoniem blijft. De meldingen lopen uiteen van moord tot fraude, van wietplantages tot brandstichting.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen