Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Eerste gemeenten aangesloten bij misdaadmeldpunt

Geplaatst opdonderdag 13 juni 2019 - 13:14

Brunssum, Landgraaf, Beekdaelen en Voerendaal hebben zich aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem.

Dat betekent dat informatie die het meldpunt van inwoners binnenkrijgt, doorgespeeld wordt naar deze gemeenten. Donderdag hebben de vier gemeenten deze samenwerking vormgegeven in een convenant.

Criminaliteit aanpakken
Het zijn de eerste Limburgse gemeenten die bij het meldpunt zijn aangesloten. Burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf: "Hierdoor krijgen onze burgers een beter beeld van wat er zich afspeelt binnen de gemeente." Ook hoopt hij dat door de samenwerking met Meld Misdaad Anoniem gegevens beschikbaar komen die helpen om\ georganiseerde criminaliteit aan te pakken.

Veiligheid
"Ik verwacht dat we veel meldingen krijgen en dat de burger hierdoor nóg sterker het gevoel heeft om informatie te delen." Hij voegt eraan toe dat het niet zozeer om de hoeveelheid meldingen gaat, maar om de veiligheid van de inwoners.

Anonimiteit
Meld Misdaad Anoniem ontvangt jaarlijks zo'n 45.000 anonieme meldingen, met de garantie dat de informant anoniem blijft. De meldingen lopen uiteen van moord tot fraude, van wietplantages tot brandstichting.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. En je bent van harte welkom om bij de uitzendingen aanwezig te zijn.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen