Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste filmdag voor documentaire over mijnverleden Heerlen

Geplaatst opwoensdag 7 maart 2018 - 11:55

De eerste filmdag voor de documentaire 'De dans van Lies en Jan' is begonnen in Heerlen.

Kunstenaar Jean-Michel Crapanzano maakt samen met leerlingen van het Arcuscollege een non-fictie film over het mijnverleden in Heerlen en omgeving.

Straat op
Camerateams gaan de straat op om verhalen van Heerlenaren vast te leggen. In een Amerikaanse schoolbus is een filmstudio ingericht. In de bus worden interviews gedraaid.

Lees ook: Heerlen eert mijnverleden met nieuw kunstwerk

Hoogste schoorstenen
Tot mei wordt er gefilmd op verschillende locaties. In september moet de film klaar zijn. 'De dans van Lies en Jan' verwijst naar de twee hoogste schoorstenen in Heerlen tijdens de mijnjaren: Lange Jan en Lange Lies.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen