Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste filmdag voor documentaire over mijnverleden Heerlen

Geplaatst opwoensdag 7 maart 2018 - 11:55

De eerste filmdag voor de documentaire 'De dans van Lies en Jan' is begonnen in Heerlen.

Kunstenaar Jean-Michel Crapanzano maakt samen met leerlingen van het Arcuscollege een non-fictie film over het mijnverleden in Heerlen en omgeving.

Straat op
Camerateams gaan de straat op om verhalen van Heerlenaren vast te leggen. In een Amerikaanse schoolbus is een filmstudio ingericht. In de bus worden interviews gedraaid.

Lees ook: Heerlen eert mijnverleden met nieuw kunstwerk

Hoogste schoorstenen
Tot mei wordt er gefilmd op verschillende locaties. In september moet de film klaar zijn. 'De dans van Lies en Jan' verwijst naar de twee hoogste schoorstenen in Heerlen tijdens de mijnjaren: Lange Jan en Lange Lies.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen