Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste euromunt met Servaasbrug geslagen

Geplaatst opmaandag 30 oktober 2017 - 12:04

In de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht is maandag de eerste euromunt geslagen met de Maastrichtse Servaasbrug als muntteken.

Dat gebeurt met een historische slingerpers. De eerste munt wordt op deze manier geslagen door gouverneur Theo Bovens en burgemeester Annemarie Penn-Te Strake van Maastricht. De gloednieuwe muntmeester Stephan Satijn is ook bij de ceremonie aanwezig.

Lees ook: Servaasbrug schittert op nieuwe euromunten

Muntmeester
Alle nieuwe Nederlandse euromunten die vanaf maandag geslagen worden, krijgen de Maastrichtse brug als muntmeesterteken. Het nieuwe muntmeesterteken is de keus van de nieuwe muntmeester van de Koninklijke Nederlandse Munt, Stephan Satijn. Hij is geboren en getogen in Maastricht maar tegenwoordig wethouder in Venlo. Een muntmeester heeft het recht een persoonlijk teken op de munt te laten slaan dat met hem verbonden is. Dat geldt tevens als kwaliteitskeurmerk.

Het minuscule Servaasbruggetje op de nieuwe euromunten
Foto: Jean-Pierre Geusens
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen