Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste euromunt met Servaasbrug geslagen

Geplaatst opmaandag 30 oktober 2017 - 12:04

In de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht is maandag de eerste euromunt geslagen met de Maastrichtse Servaasbrug als muntteken.

Dat gebeurt met een historische slingerpers. De eerste munt wordt op deze manier geslagen door gouverneur Theo Bovens en burgemeester Annemarie Penn-Te Strake van Maastricht. De gloednieuwe muntmeester Stephan Satijn is ook bij de ceremonie aanwezig.

Lees ook: Servaasbrug schittert op nieuwe euromunten

Muntmeester
Alle nieuwe Nederlandse euromunten die vanaf maandag geslagen worden, krijgen de Maastrichtse brug als muntmeesterteken. Het nieuwe muntmeesterteken is de keus van de nieuwe muntmeester van de Koninklijke Nederlandse Munt, Stephan Satijn. Hij is geboren en getogen in Maastricht maar tegenwoordig wethouder in Venlo. Een muntmeester heeft het recht een persoonlijk teken op de munt te laten slaan dat met hem verbonden is. Dat geldt tevens als kwaliteitskeurmerk.

Het minuscule Servaasbruggetje op de nieuwe euromunten
Foto: Jean-Pierre Geusens
Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen