Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste editie SchlagerFestival Eindhoven alweer afgelast

Geplaatst opmaandag 25 november 2019 - 16:19

Het SchlagerFestival dat op 14 december in Eindhoven zou worden gehouden, gaat niet door. Dat is af te leiden uit een tekst op de website van het festival.

Helmonder Willem Vogels wilde het festival met Duitse schlagers, dat in 1973 het licht zag in Geulle, dit jaar weer nieuw leven inblazen. Maar dat gaat dus niet door.

Limburgs
Het SchlagerFestival heeft zijn wortels in Limburg. In 1973 werd het voor het eerst georganiseerd in een tent in Geulle. Toen het groter werd, verhuisde het naar de Rodahal in Kerkrade, waar de vaste presentatie in handen lag van Freddy Quinn en later van Dennie Christian. Na 1998 kwam er de klad in. Twee edities buiten Limburg waren niet succesvol. In de jaren 2010 tot en met 2012 was er nog een editie in Kerkrade, maar ook dat hield niet lang stand. Tot Helmonder Willem Vogels eerder dit jaar bekend maakte een editie in Eindhoven te gaan organiseren.

Mededeling
Op de website van het festival staat de volgende tekst: "Wegens persoonlijke omstandigheden en op dringend doktersadvies hebben we helaas moeten besluiten het SchlagerFestival 2019 af te gelasten. Helaas is het ook niet meer mogelijk een vervangende datum te plannen bij het Beursgebouw. Alle kaartkopers krijgen binnen 48 uur een e-mail voor het vervolg. Onze excuses voor het ongemak. We hadden er net zoveel zin in als jullie!". Contactgegevens staan niet meer op de site. Ook de links naar Facebook en Twitter leiden tot niets.

Het Beursgebouw in Eindhoven sluit eind dit jaar zijn deuren. Bij het Beursgebouw wilde nog niemand commentaar geven.

Gedupeerd
Caroline Keulen uit Wijnandsrade had vijf kaartjes voor het festival in Eindhoven gekocht. Ze zou erheen gaan met nog vier vriendinnen. Ze kreeg maandag een mail waarin de organisator liet weten in een kritieke gezondheidssituatie te verkeren. Onderin de mail staat een link waarin contact kan worden opgenomen met de organisator. Mensen worden dan doorgeleid naar Eventbrite, een marketingprogramma dat ondersteuning biedt aan organisatoren van evenementen. Het is nog onduidelijk of de gekochte kaartjes worden vergoed.

Organisator Willem Vogels zelf was nog niet bereikbaar voor commentaar. Het is onduidelijk hoeveel kaarten er verkocht waren voor het liedjesfestijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen