Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste editie SchlagerFestival Eindhoven alweer afgelast

Geplaatst opmaandag 25 november 2019 - 16:19

Het SchlagerFestival dat op 14 december in Eindhoven zou worden gehouden, gaat niet door. Dat is af te leiden uit een tekst op de website van het festival.

Helmonder Willem Vogels wilde het festival met Duitse schlagers, dat in 1973 het licht zag in Geulle, dit jaar weer nieuw leven inblazen. Maar dat gaat dus niet door.

Limburgs
Het SchlagerFestival heeft zijn wortels in Limburg. In 1973 werd het voor het eerst georganiseerd in een tent in Geulle. Toen het groter werd, verhuisde het naar de Rodahal in Kerkrade, waar de vaste presentatie in handen lag van Freddy Quinn en later van Dennie Christian. Na 1998 kwam er de klad in. Twee edities buiten Limburg waren niet succesvol. In de jaren 2010 tot en met 2012 was er nog een editie in Kerkrade, maar ook dat hield niet lang stand. Tot Helmonder Willem Vogels eerder dit jaar bekend maakte een editie in Eindhoven te gaan organiseren.

Mededeling
Op de website van het festival staat de volgende tekst: "Wegens persoonlijke omstandigheden en op dringend doktersadvies hebben we helaas moeten besluiten het SchlagerFestival 2019 af te gelasten. Helaas is het ook niet meer mogelijk een vervangende datum te plannen bij het Beursgebouw. Alle kaartkopers krijgen binnen 48 uur een e-mail voor het vervolg. Onze excuses voor het ongemak. We hadden er net zoveel zin in als jullie!". Contactgegevens staan niet meer op de site. Ook de links naar Facebook en Twitter leiden tot niets.

Het Beursgebouw in Eindhoven sluit eind dit jaar zijn deuren. Bij het Beursgebouw wilde nog niemand commentaar geven.

Gedupeerd
Caroline Keulen uit Wijnandsrade had vijf kaartjes voor het festival in Eindhoven gekocht. Ze zou erheen gaan met nog vier vriendinnen. Ze kreeg maandag een mail waarin de organisator liet weten in een kritieke gezondheidssituatie te verkeren. Onderin de mail staat een link waarin contact kan worden opgenomen met de organisator. Mensen worden dan doorgeleid naar Eventbrite, een marketingprogramma dat ondersteuning biedt aan organisatoren van evenementen. Het is nog onduidelijk of de gekochte kaartjes worden vergoed.

Organisator Willem Vogels zelf was nog niet bereikbaar voor commentaar. Het is onduidelijk hoeveel kaarten er verkocht waren voor het liedjesfestijn.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen