Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste editie SchlagerFestival Eindhoven alweer afgelast

Geplaatst opmaandag 25 november 2019 - 16:19

Het SchlagerFestival dat op 14 december in Eindhoven zou worden gehouden, gaat niet door. Dat is af te leiden uit een tekst op de website van het festival.

Helmonder Willem Vogels wilde het festival met Duitse schlagers, dat in 1973 het licht zag in Geulle, dit jaar weer nieuw leven inblazen. Maar dat gaat dus niet door.

Limburgs
Het SchlagerFestival heeft zijn wortels in Limburg. In 1973 werd het voor het eerst georganiseerd in een tent in Geulle. Toen het groter werd, verhuisde het naar de Rodahal in Kerkrade, waar de vaste presentatie in handen lag van Freddy Quinn en later van Dennie Christian. Na 1998 kwam er de klad in. Twee edities buiten Limburg waren niet succesvol. In de jaren 2010 tot en met 2012 was er nog een editie in Kerkrade, maar ook dat hield niet lang stand. Tot Helmonder Willem Vogels eerder dit jaar bekend maakte een editie in Eindhoven te gaan organiseren.

Mededeling
Op de website van het festival staat de volgende tekst: "Wegens persoonlijke omstandigheden en op dringend doktersadvies hebben we helaas moeten besluiten het SchlagerFestival 2019 af te gelasten. Helaas is het ook niet meer mogelijk een vervangende datum te plannen bij het Beursgebouw. Alle kaartkopers krijgen binnen 48 uur een e-mail voor het vervolg. Onze excuses voor het ongemak. We hadden er net zoveel zin in als jullie!". Contactgegevens staan niet meer op de site. Ook de links naar Facebook en Twitter leiden tot niets.

Het Beursgebouw in Eindhoven sluit eind dit jaar zijn deuren. Bij het Beursgebouw wilde nog niemand commentaar geven.

Gedupeerd
Caroline Keulen uit Wijnandsrade had vijf kaartjes voor het festival in Eindhoven gekocht. Ze zou erheen gaan met nog vier vriendinnen. Ze kreeg maandag een mail waarin de organisator liet weten in een kritieke gezondheidssituatie te verkeren. Onderin de mail staat een link waarin contact kan worden opgenomen met de organisator. Mensen worden dan doorgeleid naar Eventbrite, een marketingprogramma dat ondersteuning biedt aan organisatoren van evenementen. Het is nog onduidelijk of de gekochte kaartjes worden vergoed.

Organisator Willem Vogels zelf was nog niet bereikbaar voor commentaar. Het is onduidelijk hoeveel kaarten er verkocht waren voor het liedjesfestijn.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen