Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste editie Maastrichtse Lightrun levert 1000 euro op

Geplaatst opwoensdag 11 december 2019 - 22:59

De eerste editie van de Maastrichtse Lightrun heeft ruim 1.000 euro opgebracht voor Stichting De Knoevel.

Dat bedrag werd bij elkaar gebracht door zo'n 150 mannen en vrouwen die getooid met een kerstmuts onder de grote verlichte kerstbal op het Vrijthof van start gingen.

Binnenstad
Ze renden de vijf kilometer lange fun run door de binnenstad van Maastricht. Vincent van der Stouwe, de man achter de Groene Loper Run en IRONMAN Maastricht, is tevreden met de opbrengst en vertelt tegen L1 dat de organisatie graag meer aandacht vraagt voor sportieve activiteiten tijdens de feestdagen.

Kerstmannenloop
De Lightrun is een soort look-a-like van de bekende kerstmannenloop, die een aantal jaren geleden plaatsvond tijdens Magisch Maastricht.

Leuke drukte
Van der Stouwe gaat ervan uit dat het niet bij deze ene Lightrun blijft. "Ik vond het gezellig, een leuke drukte en om zoveel mensen sportief bezig te zien, smaakt wel naar meer."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen