Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste editie Maastrichtse Lightrun levert 1000 euro op

Geplaatst opwoensdag 11 december 2019 - 22:59

De eerste editie van de Maastrichtse Lightrun heeft ruim 1.000 euro opgebracht voor Stichting De Knoevel.

Dat bedrag werd bij elkaar gebracht door zo'n 150 mannen en vrouwen die getooid met een kerstmuts onder de grote verlichte kerstbal op het Vrijthof van start gingen.

Binnenstad
Ze renden de vijf kilometer lange fun run door de binnenstad van Maastricht. Vincent van der Stouwe, de man achter de Groene Loper Run en IRONMAN Maastricht, is tevreden met de opbrengst en vertelt tegen L1 dat de organisatie graag meer aandacht vraagt voor sportieve activiteiten tijdens de feestdagen.

Kerstmannenloop
De Lightrun is een soort look-a-like van de bekende kerstmannenloop, die een aantal jaren geleden plaatsvond tijdens Magisch Maastricht.

Leuke drukte
Van der Stouwe gaat ervan uit dat het niet bij deze ene Lightrun blijft. "Ik vond het gezellig, een leuke drukte en om zoveel mensen sportief bezig te zien, smaakt wel naar meer."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen